BOUWVELD B1

Bouwplan De Waag: Cazas Wonen ontwikkelt 120 appartementen Snellerpoort

Woningcorporatie Cazas Wonen bouwt in Snellerpoort 120 huurappartementen op het bouwveld tussen het Baken en het spoor (bouwveld B1). Het gaat om een mix van 100 sociale huurwoningen en 20 woningen in de middenhuur. Er is een grote behoefte aan dit type woningen. De bouw is eind 2023 gestart. De verhuur start waarschijnlijk half mei 2024. De verwachte oplevering van de woningen is eind 2025.

De woningen zijn onder andere geschikt voor senioren en jongvolwassenen. Senioren kunnen een woning betrekken die geschikt is voor hun oude dag. Ze laten daarbij vaak een eengezinswoning achter. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: er komen woningen bij en tegelijkertijd ontstaat er meer doorstroming op de woningmarkt. Kenmerkend in het ontwerp zijn de verschillende ontmoetingsmogelijkheden en de gezamenlijke binnentuin. Zo wordt er een ontmoetingsruimte ingericht die wordt beheerd door de bewoners zelf. Heijmans Woningbouw B.V. en Klunder Architecten hebben het plan voor Cazas Wonen verder uitgewerkt. De bouw is op de voet te volgen via de livestream op de projectpagina van Cazas Wonen.

Bouwveld B1 Snellerpoort

Inschrijving

De inschrijving voor deze woningen start naar verwachting half mei 2024 en verloopt via Cazas Wonen. Interesse? Kijk dan op de projectpagina van Cazas Wonen. Daar kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Cazas Wonen over De Waag. Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen in dit project, is een inschrijving op WoningNet noodzakelijk.