BOUWVELD B1

Bouwplan De Waag*: Cazas Wonen ontwikkelt 120 appartementen Snellerpoort

Woningcorporatie Cazas Wonen gaat in Snellerpoort 120 huurappartementen ontwikkelen op het bouwveld tussen het Baken en het spoor (bouwveld B1). Op 23 februari 2023 heeft Cazas Wonen aan Heijmans Woningbouw B.V. opdracht gegeven voor de bouw van deze woningen. Het gaat om een mix van 100 sociale huurwoningen en 20 woningen in de middenhuur. Er is een grote behoefte aan dit type woningen. De bouw start in 2023 en naar verwachting worden de woningen eind 2025 opgeleverd.

De woningen worden onder andere geschikt voor senioren. Senioren kunnen een woning betrekken die geschikt is voor hun oude dag. Ze laten daarbij vaak een eengezinswoning achter. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: er komen woningen bij en tegelijkertijd ontstaat er meer doorstroming op de woningmarkt. Kenmerkend in het ontwerp zijn de verschillende ontmoetingsmogelijkheden en de gezamenlijke binnentuin. Zo wordt er een ontmoetingsruimte ingericht die wordt beheerd door de bewoners zelf. Heijmans Woningbouw B.V. en Klunder Architecten hebben het plan voor Cazas Wonen verder uitgewerkt.

Bouwveld B1 Snellerpoort

Inschrijving

De inschrijving voor deze woningen zal verlopen via Cazas Wonen. Wanneer de inschrijving start, is op dit moment nog niet bekend. Zodra de inschrijving start, maken we je daarop attent in onze nieuwsbrief en op de website. Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen in dit project, is een inschrijving op WoningNet noodzakelijk.

*Eerder werd dit plan De Berk genoemd.