BOUWVELD B1

Cazas Wonen ontwikkelt 120 huurwoningen Snellerpoort

Woningcorporatie Cazas Wonen* gaat in Snellerpoort 120 huurappartementen ontwikkelen op het bouwveld tussen het Baken en het spoor (bouwveld B1). Het gaat om een mix van 100 sociale huurwoningen en 20 woningen in de zogenoemde middenhuur (tussen circa 750 en 1.000 euro). Er is een grote behoefte aan dit type woningen. Naar verwachting kan de bouw in 2023/2024 van start.

De woningen worden onder andere geschikt voor senioren. Senioren kunnen een woning betrekken die geschikt is voor hun oude dag. Ze laten daarbij vaak een eengezinswoning achter. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: er komen woningen bij en tegelijkertijd ontstaat er meer doorstroming op de woningmarkt. In het complex, dat rolstoeltoegankelijk is, zal ook aandacht zijn voor ontmoeting. Zo wordt er een ontmoetingsruimte ingericht die wordt beheerd door de bewoners zelf. In het naastgelegen Baken zouden activiteiten voor bewoners en de buurt kunnen worden georganiseerd. Cazas Wonen en de gemeente zijn druk bezig met de uitwerking van het plan.

Bouwveld B1 Snellerpoort

Inschrijving

De inschrijving voor deze woningen zal verlopen via Cazas Wonen/GroenWest. Wanneer de inschrijving start, is op dit moment nog niet bekend. Zodra de inschrijving start, maken we je daarop attent in onze nieuwsbrief en op de website. Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen in dit project, is een inschrijving op WoningNet noodzakelijk.

*Op 1 januari 2022 zijn GroenWest en Provides gefuseerd en gaan samen verder als Cazas Wonen. Cazas Wonen handelt onder de namen GroenWest en Provides.