BOUWVELD B1

Onderzoek naar huurappartementen achter Het Baken

Woningcorporatie GroenWest en gemeente Woerden onderzoeken of er achter Het Baken in Snellerpoort (bouwveld B1) huurappartementen kunnen worden gebouwd. Het gaat om ongeveer 100 sociale huurwoningen en 20 woningen in de zogenoemde middenhuur (circa € 750,– tot € 1.000,–.). Er is een grote behoefte aan dit type woningen.

De wachtlijsten voor sociale huur zijn enorm. Gemeente Woerden en GroenWest willen dan ook graag snel meer sociale huurwoningen bouwen. De locatie tussen Het Baken en het spoor ligt dicht bij het winkelcentrum en is een goede plek voor het huisvesten van senioren. Als zij doorstromen naar een passende woning, komen er ook weer woningen vrij voor de startende gezinnen in Woerden.

Bouwveld B1 Snellerpoort

Bestemmingsplan

In juni 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het woongebied Snellerpoort vastgesteld, een belangrijke mijlpaal. Het bestemmingsplan is in augustus in werking getreden maar er is nog wel beroep tegen aangetekend. Het wachten is nu op behandeling bij de Raad van State die daarna uitspraak doet.

Voorlopige planning

Om geen tijd te verliezen, wordt er al volop gewerkt aan het bouwrijp maken van het terrein. Als het plan voor 120 woningen haalbaar blijkt te zijn, dan kan de bouw volgens de huidige planning in 2023 van start gaan. We houden je op de hoogte!