BOUWVELD B3

PORTA: verbinder van contrasten

Tegenover het winkelcentrum Snel en Polanen gaat Bolton 80 woningen bouwen rondom een gezamenlijke binnentuin. Starters, jonge gezinnen en vitale senioren vinden hier hun thuis! PORTA wordt een levendige, inclusieve woonomgeving waar verbinding en zorg voor elkaar centraal staan. Op donderdag 23 november 2023 ondertekenden Bolton en de gemeente de ontwikkelovereenkomst. De verkoop staat gepland in het eerste kwartaal van 2025. Als alles meezit, kan de bouw begin 2026 van start.

Veel verschillende woningen

In PORTA komen 80 woningen, zowel stadswoningen als appartementen in verschillende prijsklassen. Met oppervlaktes van 45 m2 tot 200 m2 biedt PORTA een thuis voor iedereen!

Verbindende poort

Het plan dankt zijn naam aan de markante zuidelijke toegangspoort: de Porta. Deze verbindt het La Fontaineplein met de groene en waterrijke binnentuin. De bogen en poorten zorgen ook voor verbinding met de stad Woerden en haar inwoners. Zo heeft PORTA een echte poortfunctie. Het is een verbindende schakel tussen rust en reuring, mens en dier, bewoners en voorbijgangers.

Ontmoeting en privacy

Gezamenlijkheid en zorg voor elkaar zijn belangrijk in PORTA. In de binnentuin is er alle ruimte voor ontmoeting en spelen in de natuur. Ook zijn er gezamenlijke ruimtes voor alle bewoners en de buurt, zoals een huiskamer en een activiteitenruimte voor sport en spel. Maar ook privacy is van belang. Daarom zijn er in PORTA gemeenschappelijke gebieden én privé-tuinen.

Herkenbaar Woerdens

Het ontwerp vindt zijn inspiratie in de karakteristieke ‘Woerdense bogen’, zoals die van de Kazernepoort, het Reypenaers kaaspakhuis en het station van Woerden. PORTA draagt bij aan de Woerdense identiteit van Snellerpoort: een eigentijdse stationsbuurt met een uitgesproken architectuur.

Aandacht voor duurzaamheid

In Snellerpoort staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat is voor PORTA niet anders. In het plan is er volop plek voor planten, vogels en insecten. Dwars door de tuin loopt een route naar de natuurkamer op de 3e verdieping. Ook daar krijgt de natuur de ruimte. Auto’s parkeren gebeurt onder een groen dak. Verder komen er komen deelauto’s, deelfietsen en veel fietsparkeerplekken. Ook kunnen bewoenrs gebruik maken van een service voor het huren van elektrische (bak)fietsen en scooters.

Interesse?

Meer informatie over PORTA vind je op www.porta-woerden.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief of voor de participatie als je wilt meedoen en meedenken.