Wethouder Arjan Noorthoek heeft op donderdag 3 februari 2022 het startsein gegeven voor de bouw van een fietsbrug en een brug voor autoverkeer over de Cattenbroekertunnel. Deze werkzaamheden zijn de eerste belangrijke stap in de aanleg van een nieuwe weg om Snellerpoort heen: de Beneluxlaan.

De Beneluxlaan buigt in de nieuwe situatie vanaf de Steinhagenseweg ter hoogte van het Minkema College Stein VMBO af naar het noorden en loopt vervolgens over de nieuwe bruggen parallel langs het spoor. Bij het gebouw van Roche sluit deze weg dan weer aan op de Steinhagenseweg. Door deze nieuwe hoofdontsluitingsroute sluit het nieuwe stadsdeel Snellerpoort straks beter aan op de wijk Snel en Polanen. Rond de zomervakantie kunnen auto’s en fietsers hier al gebruik van maken.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Beneluxlaan bestaan uit twee delen: de aanleg van de twee bruggen en de aanleg van de nieuwe weg. Tot half maart is aannemer Van Hees bezig met het schroeven van de palen en het maken van de betonnen funderingsconstructie voor de brug. Aannemer Van Leeuwen start in februari met de aanleg van de weg. Medio juni worden de bruggen gebouwd en wordt de weg tegelijkertijd afgewerkt en ingericht. Het laatste deel van de asfalteringwerkzaamheden volgt daarna.

Snelfietsroute

Tegelijk met de aanleg van de Beneluxlaan wordt parallel langs de zuidkant van het spoor een deel van de nieuwe snelfietsroute Woerden – Utrecht aangelegd tussen het gebouw van Roche en het Minkema College Stein VMBO. In de toekomst zal dit stuk fietspad deel uitmaken van de verbinding tussen station Woerden en Veldwijk. De provincie Utrecht betaalt mee aan de aanleg van de snelfietsroute.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de bruggen, de verlengde Beneluxlaan, de ongelijkvloerse kruising ter hoogte van het Jan Ruijspad en het snelfietspadtracé Station Woerden – Veldwijk, kijk dan op beneluxlaanwoerden.nl.