Er wordt volop gewerkt aan de nieuwe Beneluxlaan, die om Snellerpoort heen komt te liggen. Eerder was al te zien dat de weg met zand is voorbelast. Inmiddels is er onder delen van de toekomstige weg ook piepschuim (EPS) aangebracht om te zorgen dat deze in de toekomst niet gaat verzakken.

Fiets- en autobrug

Dinsdag 10 mei zijn in de avonduren de brugdelen voor de fiets- en autobrug over de Cattenbroekertunnel op hun plek gehesen. Al met al verlopen de werkzaamheden voorspoedig. Volgens de huidige planning kunnen tegen de zomervakantie de eerste auto’s over de omgelegde weg.

Werkzaamheden Steinhagenseweg

Ook de eerste werkzaamheden aan en rondom de huidige Steinhagenseweg zijn van start. Het gaat op dit moment om het verleggen van kabels en leidingen. Ook wordt de aansluiting van de nieuwe Beneluxlaan op de Steinhagenseweg voorbereid. De inloopavond op 9 mei was drukbezocht. Tijdens deze avond werd de omgeving geïnformeerd over de werkzaamheden, de planning en de fasering.

Afsluitingen Steinhagenseweg

Om de aansluiting te maken tussen de nieuwe Beneluxlaan en de Steinhagenseweg, is het nodig om de Steinhagenseweg tijdelijk af te sluiten. In de week van 18 juli wordt de Steinhagenseweg een nacht afgesloten ter hoogte van het gebouw van Roche. Vanaf 25 juli wordt de Steinhagenseweg naar verwachting 3 weken afgesloten. Het gaat dan om het gedeelte vanaf de Cattenbroekerdijk tot voorbij de opgang van het Minkema College en SC Woerden. Beide blijven nog wel bereikbaar. Het winkelcentrum is dan met de auto alleen vanaf de westkant te bereiken. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden. Het overige verkeer wordt omgeleid via de Polanerbaan en Utrechtsestraatweg. Na deze werkzaamheden kan de nieuwe Beneluxlaan in gebruik worden genomen.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de nieuwe Beneluxlaan, de ongelijkvloerse kruising en/of de doorfietsroute tussen Station Woerden – Veldwijk? Volg dan beneluxlaanwoerden.nl of download de app Beneluxlaan (gratis verkrijgbaar in de App store en de Play store).