Bouwveld B1 (achter het Baken)

De eerste woningen in Snellerpoort komen waarschijnlijk op bouwveld 1, tussen het Baken en het spoor. Zoals eerder gemeld, gaat woningcorporatie Cazas Wonen/GroenWest hier 120 huurappartementen ontwikkelen. Het gaat om een mix van 100 sociale huurwoningen en 20 woningen in de zogenoemde middenhuur. De woningen worden onder andere geschikt voor senioren.

De ontwikkelovereenkomst voor dit plan is afgelopen jaar getekend. Cazas Wonen is nog volop bezig met het uitwerken van de plannen. Begin volgend jaar hopen we je hier meer over te kunnen vertellen. De verwachting is dat de eerste schop eind 2023/begin 2024 de grond in kan. Meer informatie over dit plan lees je op de projectpagina.

Bouwveld B2

Dit bouwveld ligt links van bouwveld B1, gezien vanaf het Baken. Er is hier ruimte voor circa 80 woningen. Wij hopen in het eerste kwartaal van 2023 een ontwikkelaar te selecteren met een woningbouwplan voor dit bouwveld.

Bouwveld B5/6

Ook hier zijn nog de nodige onderzoeken gaande. Pensioenfonds Rail & OV wil graag het winkelcentrum uitbreiden met een extra supermarkt, een parkeergarage en 100 huurwoningen. Gemeente en Pensioenfonds bekijken samen of dit haalbaar is. Daar komt nogal wat bij kijken. Er is dan ook de nodige tijd gemoeid met de onderzoeken.

Verder is het nog wachten op een uitspraak van de Raad van State in een hoger beroep over het bestemmingsplan. Dit betreft onderzoek naar windhinder bij het geplande westelijke appartementengebouw. Deze uitspraak verwachten we in het eerste kwartaal van 2023.

Zoals in de vorige nieuwsbrief al gemeld, zijn de eerste werkzaamheden voor de uitbreiding van het winkelcentrum op z’n vroegst te verwachten in 2024. Een deel van dit plan ligt namelijk op de huidige Steinhagenseweg. Die moet dus eerst opnieuw ingericht worden.

Meer informatie over de plannen voor bouwveld B5/6 lees je op de projectpagina.