PERSBERICHT > Vrijdag 30 november is een letterlijk startschot gegeven voor de start van de bouw van 120 huurappartementen op het bouwveld tussen het Baken en het spoor in Snellerpoort. De Waag, zoals het complex gaat heten, biedt een mix aan van 100 sociale huurwoningen en 20 woningen in de middenhuur. De verwachte oplevering is eind 2025.

Waar je elkaar ontmoet

Snellerpoort verandert de komende jaren in een moderne, duurzame stadswijk voor mensen in verschillende levensfasen. De Waag wordt een carrévormig wooncomplex met toekomstbestendige woningen. De woningen zijn onder andere geschikt voor senioren en jongvolwassen.

Wethouder Arjan Noorthoek is blij met de start: “We noemen het niet voor niets ‘een nieuwe stadswijk met karakter’. Het is goed nieuws dat we nu daadwerkelijk starten met de bouw van deze nieuwe Woerdense wijk, met goede voorzieningen en een veilige bereikbaarheid.”

Wat Saar Spanjaard betreft kan de bouw niet snel genoeg gaan: “Hoe sneller deze nieuwe stadswijk groeit, hoe sneller mensen zich er thuis voelen. Het wordt voor de bewoners een wijk waar ontmoeten centraal staat wat bijdraagt aan hun woongeluk. Daar is De Waag, met de binnentuin en gemeenschappelijke ruimte een mooi voorbeeld van.”

Waar duurzaamheid
meerdere vlakken kent

Het gebouw dat Heijmans in opdracht van woningcorporatie Cazas Wonen realiseert, biedt goede huisvesting aan diverse doelgroepen en levert daarmee een bijdrage aan het sociale gezicht van Snellerpoort. Maar het is ook duurzaam op het gebied van energieprestaties.

“Wij zijn erg enthousiast over dit project, waar bewoners, woonkwaliteit en een gezonde leefomgeving centraal staan. Niet alleen is De Waag straks energiezuinig. De bouwkundige en installatietechnische maatregelen dragen ook bij aan een gezond binnenklimaat, dat zowel in de zomer- als wintertijd comfortabel blijft. Dit geldt ook voor de binnentuin die ook een bijdrage levert aan de klimaatadaptatie.” aldus Remco Melgert, directeur Heijmans (Woningbouw Amersfoort).