De voorbereidingen voor de bouw in Snellerpoort zijn in volle gang. De aannemer maakt de bouwvelden ‘bouwrijp’. Dit betekent onder andere dat er werkzaamheden zijn aan kabels en leidingen. Ook wordt er riolering aangebracht en verbinden we watergangen met elkaar door duikers aan te brengen.

Steinhagenseweg

Ook rondom de Steinhagenseweg zijn er werkzaamheden als voorbereiding op de woningbouw. Deze werkzaamheden verlopen voorspoedig en volgens planning. De nutsbedrijven werken hier aan de kabels en leidingen. Dit gebeurt voor de riolering, waterleiding, gasleiding, telecomkabels en elektriciteit. Ook werken we aan zware transportleidingen en leggen we een nieuwe telecomkabel aan. De werkzaamheden rondom de Steinhagenseweg lopen nog door tot halverwege 2023. Naar verwachting wordt rond de zomer van 2023 gestart met de definitieve inrichting van de Steinhagenseweg tussen de afbuiging van de Beneluxlaan en de gebroeders Grimmkade. Het definitief ontwerp hiervoor wordt gedeeld via het online platform beneluxlaanwoerden.nl.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de Steinhagenseweg volledig afgesloten vanaf het winkelcentrum tot aan de afbuiging van de nieuwe Beneluxlaan. Het winkelcentrum en gezondheidscentrum zijn bereikbaar vanaf het westen. Het Baken is bereikbaar via een tijdelijke weg van betonplaten. Bezoekers kunnen parkeren op de tijdelijke parkeerplaats en bij het winkelcentrum. De nieuwe Beneluxlaan is open en in gebruik voor doorgaand verkeer.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de Steinhagenseweg, de ongelijkvloerse kruising (in plaats van rotonde Steinhagenseweg) en/of de doorfietsroute tussen Station Woerden en Veldwijk? Volg dan beneluxlaanwoerden.nl of download de app Beneluxlaan (gratis verkrijgbaar in de App store en de Play store).